Fredag v. 8

hello allesammans! Nu sitter jag är mätt och belåten efter att ha ätit klyftade morötter med kyckling i currysås :) det var mums de! Idag/ikväll sa blir det nog myskväll framför tv:n gör nog en god smoothie som tillsugg. Jag behöver nån bra idé på mat för ikväll. Nåt med fläskfile!? Ska nog kolla upp nåt gott på lchf recept.

Jag vill träna men kan inte då jag inte kännt mig bra i veckan.. vill inte bli dålig till nästa vecka. Kommer ha grymt mycket att göra i skolan framöver så good luck med träningen.. buääh! MEN så länge jag håller mig till LCHF så ska allt gå bra i hope. Det som är bra med att jobba helg är attt det inte blir alkohol och det kanske gör att svackan jag hamnat i släpper lite och att jag kan få gå ner lite mer i vikt. Längtar tills man passerat 10 kilos sträcket det skulle verkligen kännas underbart! :) SNART SNART kommer jag att vara där.

Nej nu ska jag nog hjälpa Jocke med ladugården eftersom Jockes pappa inte är hemma. :) Jag som är rädd för kossor och allt.. men då rör man sig lite i alla fall ;) Plus i kanten för de!

byebye

Torsdag v. 8

Ursäkta för dålig uppdatering.. har inte kännt mig pigg denna vecka vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad det varit för fel men har inte varit pigg :( Men nu är en ipren tagen och känner mig på G igen.
Har inte vägt mig denna vecka har nästan glömt bort de.. hehe! Men har inte kunnat äta ordentligt heller.. har hållt mig till LCHF men har knappt fått i mig någon mat, så har tagit äpple när jag blev hungrig. Virus kanske? hm!
Igår så stekte jag korv med över 80 % köttmängd och sen ägg till de + sallad.. hehe gott..!? Nja ingen favorit men helt OK.

nu ska jag snart äta lite sallad tillsammans med vänner, kommer bli gott för nu känner jag mig sugen och hungrig! :)

Eller förresten så mätte jag midjan häromdagen.. och det var minus 6-7 cm minns inte riktigt.. hehe! WEI!!

puss på er!

God kväll!

Hockey på tv som Jocke kollar på själv är jag inte lika intresserad utan sitter i soffan mätt som bara den efter den goda taco"röran" :) Mycket gott! Tänk om man hade samma kondis som de i hockeylaget... herre guud va man skulle va fit då. Då skulle det inte behövas någon "bantning" inte. :)

Ikväll blir det nog skapligt i säng tror jag så man kommer upp skapligt imorgon för då kanske jag hinner med gymmet en sväng :) På dagen blir det kalas igen innehållande tårta, kakor och annat gott. Jag gör nog min goda smoothie då istället eller så dricker jag bara kaffe. På kvällen så är de party för Jocke vilket betyden kolhydrater.. ajaj! :)

Sov gott mina vänner <3



Smoothie som jag gjorde till Jocke och mig på alla hjärtans dag <3

byebye

nu åker jag till jobbet :)

Fredaaag v. 7

Känns skönt att det äntligen är fredag, har inte hunnit göra speciellt mycket idag för vaknade sent (tog en rejäl sovmorgon som var väldigt behövligt) och tog direkt en uppiggande dusch. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska äta till lunch? Ingen fantasi och orkar inte laga mat hur länge som helst. Kanske blir min vanliga grönsaker och bacon blandning.. haha! Den är perfekt som lunch, lätt att laga blir mätt och det är gott dessutom. Kommer förmodligen att tröttna på den, men just nu älskar jag de. 

Ikväll blir det förmodligen tacos, fast jag gör alltid en specialare till mig.. tar ur lite köttfärsen till mig själv innan kryddan blandas i och kryddar den själv. Har på massa ost turkisk yoghurt och tacosås sen in i micron. När osten smält så häller jag på massor av grönsaker och sen är de bara mumsa i seig "röran". Är riktigt gott kanske ska ta kort på de ikväll!? Och lägga ut så ni kan se hur de ser ut. Saknar dock att äta tacos i bröd eller med chips men det fungerar väldigt bra utan, är riktigt gott ändå!

Nej nu ska jag göra mig vacker.. hm, se hur de går, hehe! :) Sen blir det att fylla på kistan med mat!

Ha en bra dag och helg vänner <3

Marilyn Monroe va en snygg kurvig kvinna, de vill jag med vara!

Torsdag v. 7

Allt går bra och idag blev det en lättare lunch bestående av två stekta ägg och en korv med över 80% köttmängd till de åt jag även vitkålssallad. Det var faktiskt gott och mätt blev jag också!
Det dåliga idag är att min rygg gör ont, va länge sen den gjorde såhär ont vet inte vad jag gör!? Måste verkligen träna hela tiden för att den inte ska göra ont :( Och för modligen gå ner några lika för att den inte ska bli lika påfrestad. Stackars min lilla rygg men som tur är så har jag blivit kallad på återuppföljning av den och hoppas/inte hoppas att dom ser vad det är för fel eller vet varför jag fick det. Hoppas såklart inte att dom hittar nåt fel men vill gärna veta vad jag gjort för fel med ryggen! (Och vikten är säkert en orsak, men den har jag ju redan tagit tag i så).

Imorgon blir det jobb igen men börjar inte förrens halv tre så blir en god lunch hemma innan de. vad den består av återstår att se! Snart har jag kört den här metoden i två månader ju... eller de är 1½ vecka kvar men ändå, visst är jag duktig minsann :)

Förresten så satt alla och moffade kakor och tårta idag, MEN inte jag!! jag gjorde en hallonsmothie till mig själv och sörplade i mig, GOTT! Snacka om att känna sig stolt (tycker iof inte så mycket om tårta men kakor är ju gott). Men nu sitter jag här pigg igen somen nötkärna och kommer förmodligen inte kunna somna på ännu några timmar. Min energi är på topp och vet inte om det beror på LCHF eller om det är kaffet som jag drack till fikat, eller en kombo! I varje fall så mår jag bra, och imorgon innan jobbet ska jag även försöka klämma in ett träningspass för jag måste pga ryggen :(

Köpte förresten fyra nya fina tröjor/klänningar idag, som man har bälte i midjan till... på de sättet kommer jag kunna ha dom även om jag går ner mycket i vikt, ja ibland är man lite smart ändå! :)

Oj nu flöt texten ut i en massa babbel.. men inget att klaga över jag uppdaterade ju i alla fall idag :) wiho!

Kramar <3

onsdag/Torsdag v. 7

Ja nu har jag skrivit klart halva tentan och det känns skönt! Imorgon blir det resten som ska skrivas och därimellan ska jag hinna med att jobba 9-15 och även ha besök av familjen som kommer hit på kalas. Ja kalas tänker man då.. fika!? Jocke har bakat en massa kakor och muffins här hemma odag och doften var ljuvlig, visst kände jag att ååh det skulle vara gott med en liten kaka eller en chokladmuffins, men fasen är de värt de?? nej absolut inte, jag mår så bra utan alla de där kolhydraterna och kommer fortsätta må bra. Om jag skulle äta nåt så skulle det definitivt inte vara kaka eller muffins i sånt fall skulle jag välja en potatis eller en bit bröd fast inte ens de lockar. Känner mig allmänt nöjd och glad :) Nu är allt jag hoppas på att det ska visa lite mer på vågen.. hoppas hoppas! Tyvärr hann jag inte träna idag pga allt pluggande och att träna imorgon ser inte så lovande ut. MEN får ta det den dagen jag hinner, finns det ingen tid så gör det inte.

I helgen kommer det bli ännu mer kalas bestående av allt de där "goda" men är de egentligen så himla gott?? jag tror faktiskt att det är mer av ett beroende.. ett beroende av allt socker ett behov av ännu mer. Har aldrig kännt så här lite sötsug som jag gör nu och jag tror de är för man inte äter mycket kolhydtater alls. :) känns bra, jag känner mig STOLT över mig själv!

Positiva tankar det är min melodi <3

tjingeling, nu ska jag inta sängposition för de är jag värd!


Onsdag v.7

Onsdag idag och min morgon började med en hallon smothie! Jag har funderat ett tag och undrar om 5 kg på 6 veckor är bra? Har ju stått stilla nu ett tag och vill ju såklart att det ska gå neråt på vågen. Har googlat lite och hittat massor av olika sidor där det står om LCHF metoden. Kan dock inte hitta vad som är normalt att gå ner... Borde det inte börja släppa nu och gå ner mer!? Hm.. Jag hoppas de i alla fall :) Det skulle vara så himla kul att få gå ner 10 kg det skulle kännas så himla bra. och jag är ju halvvägs nu. Jag blir lite nojig och funderar på om jag kanske äter fel, om jag inte fattat rätt eller nåt, fast iof har jag gått ner drygt 0,8 kg i veckan och det kanske är ok?

Funderar på om helgerna kanske ställer till de då det blir fest och partaj ibland, och då får man förmodligen i sig en hel del kolhydrater!?

Neej jag känner mig riktigt nöjd och känner på magen att det har minskat, känner mig piggare och gladare :) Det är huvudsaken men hoppas på en större viktminskning snart!


Måndag v 7

Nu har det gått hela 6 veckor och den 7:de veckan är påbörjad. Det går bra men vågen står inte på mindre är fortfarande -5 kg. Men känner mig nöjd ändå! i helgen blev det att äta lite bröd, ajabaja men det tyckte jag var Ok ändå då jag håller hårt med metoden annars. Igår var det ju alla hjärtans dag och då gjorde vi en god middag bestående av klyftade morötter i ugnen och lövbiff i ugnen som låg i grädde och vitlöks philadelfiaost. :) Gott va det, till efterrätt blev det smothie den blev otroligt god ocg lyxade till med lite riven mörk choklad som jag formade som ett hjärta! Blev supergott... Idag ska jag försöka hinna med lite träning tillsammans med Jocke, så bär väl av till gymmet snart kan jag tro. :)

Idag ska jag nog köra kondition 20 min sen mitt schema över maskinerna, efter de lite solning <3 Älskar träningen den får mig att bli pigg och må bra! Hur ska man träna om man ska gå ner i vikt.. är det bättre med bara kondition eller ska man köra styrka också?

Nu ska jag äta lite så jag inte är hungrig sen precis innan gymmet!

byebye


På bilden är det korv (med över 80 % köttmängd) blomkålsmos och paprika. Gott gott!!

Fredag v 6

Jaa då börjar vecka 6 lida mot sitt slut bara helgen kvar.. Idag blev det ingen vidare bra frukost (beror på hur man ser de) Men endast ett ägg och en kopp kaffe, till lunch stekte jag grönsaker och kyckling som jag mumsade i mig :) Va hungrig efter den lilla frukosten jag åt! Men jag höll mig pigg i alla fall när jag druckit en kopp kaffe, hehe.

Igår så blev det träning på schemat igen, gick jättebra! Min kondis blir bättre och bättre hela tiden orkar verkligen mycket mer än innan vilket känns otroligt peppande. :) Idag har jag inte bestämt mig om det blir någon träning eller inte. Är bortbjuden på sminkparty ikväll så tiden räckar kanske inte till att duscha och fixa sig innan. Imorgon tänkte jag däremot åka och träna på förmiddagen får se om jag får nåt sällskap av Jocke...



Ha en trevlig helg allesammans!

Onsdag/Torsdag v. 6

Förlååååt för dålig uppdatering!
Jag har haft väldigt mycket att göra i skolan MEN håller mig fortfarande till metoden och ska bli bättre på uppdatering, promise!

Så lite uppdatering om vad som hänt!?
Joo jag har gått ner ½kg till när jag vägde mig i måndags vilket betyder:
vecka 5: -
½ kg
Totalt:
-5 kg
Som jag sa tidigare så har jag även mätt mig:
Midia: -5 cm
Stuss: -2 cm
Lår: -2cm

Är jättenöjd med alla dessa resultat och känner mig väldigt nöjd med mig själv. Jag har börjat träna regelbundet och det vill säga i alla fall tre dagar i veckan minst. Känns otroligt skönt och mår så bra efter träning när man sprungigt på crosstrainern, cyklat eller kört styrka. All känns riktigt bra och jag får bättre och bättre kondis, känner att jag orkar mer utan att bli helt slut. :) SÅ allmänt går allt bra just nu...

Håller mig hårt till LCHF-metoden och tycker det fungerar riktigt bra, är inte alls sugen på godis längre eller fikabröd. Gör mig inget om andra sitter och äter för då känner jag mig ännu duktigare!

Ska verkligen försöka uppdatera mer och oftare, vet att Tove vill se mer uppdatering, right!? haha...

Sov gott alla imorgon är en ny dag och då blir det tentaskriving som gäller.


På tallriken ser ni mitt egna lilla recept (kollijucks/röra) bestående av:
*Bacon
*grönsaker (wokgrönsaker, innehåller mindre än 5% kolhydrater/100g)
* 1 matsked majonäs

Tro det eller ej mina vänner men det är FAKTISKT gott, jag var riktigt skeptisk men när jag väl smakade det blev det min nya snabb favoriträtt <3

RSS 2.0